Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Steam prý chce vykrást účty uživatelů

Nevím, co je na tom pravdy.

Tvrdí mi to kámoš. Má na Steamu koupené dvě hry (Football Manager) a několik dalších má přidaných zdarma v rámci různých akcí.

Chtěl si mě přidat do přátel a Steam mu napsal, že musí koupit hru za alespoň 5 EURo, což ale on už dávno má a že musí přidat do svého steamáckého účtu platební kartu, že pokud platíte jiným způsobem než platební kartou, tak přátelé prý přidat nejdou. Takže z toho vyvodil, že chce Steam okrást uživatele o všechny peníze a kartu jim rozhodně nedá. :-)

Mně je to jedno, já mám Steam na hraní a ne na přidávání přátel, ale když jsem zkusmo teda hledal kámoše, tak se mi na Steamu vůbec neukázal. Faktem je, že na Steamu platím přes PayPal, platební kartu nikomu dávat nechci.

Jak teda ty přátelé fungují na Steamu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tyhle kravinky pridaval Steam hlavne kvuli scamerum a jine pakazi. Ti si vygenerovali ucet, prudili…
Dwane Dibbley 02.04.2018 17:05
Dwane Dibbley
Rozumim. Na druhou stranu, ma ucet 5 let, ma tam par her, je zrejme, ze o nej prijit nechce, takze j…
RedMaX 02.04.2018 17:41
RedMaX
Pokud máš fyzicky přístup ke kámošovi, tak mu tu hru můžeš koupit přes svůj PayPal na jeho účtu a on… nový
Prasak 02.04.2018 18:37
Prasak
Bydli jinde, obcas ho navstivim, ale jestli to jde pres ten PaySafeCard, tak to by melo byt uplne v… nový
RedMaX 02.04.2018 19:54
RedMaX
Silne pochybuju, ze to Valve zavadelo jen aby dostali z lidi par Euro. To uz bych spis veril nejake… poslední
Dwane Dibbley 04.04.2018 07:17
Dwane Dibbley

Tyhle kravinky pridaval Steam hlavne kvuli scamerum a jine pakazi. Ti si vygenerovali ucet, prudili a prudili dokud nedostali banan, pak si vygenerovali novy ucet a prudili vklidu dal. Takze dokud jim neukazes "ze to myslis vazne" tak mas jen omezeny pristup - obdobne ani nemuzes obchodovat.

Rozumim. Na druhou stranu, ma ucet 5 let, ma tam par her, je zrejme, ze o nej prijit nechce, takze je myslim zrejme, ze z nej scamer nebude. Myslim, ze pravdu bude mit asi L-Core jak pise, ze vlastne Steam chce mit nejake penize z uzivatelu a proto logicky chce, aby pokud chteji vyuzivat "rozsirene" sluzby, aby mu neco zaplatili naprimo.

Navic jak mi tvrdil, ze pratele se daji pridat jen po pridani platebni karty, tak to zjevne neni pravda, kdyz ja platim pres PayPal a ty rozsirene funkce normalne vyuzivat muzu.

Myslim, ze by melo byt resenim, ze kamosovi koupim PaySafeCard kredit a koupi si pres nej nejakou hru nad 5E a melo by mu to pak normalne fungovat. Je to tak?

Bydli jinde, obcas ho navstivim, ale jestli to jde pres ten PaySafeCard, tak to by melo byt uplne v pohode, proste koupim 300Kc kod a poslu mu ho. Ja si je stejnak obcas kupuju i pro sebe. Akorat snad kdyz to zaplati pres ten kod, tak doufam, ze to bude standardne brany jako ostatni druhy plateb.

Silne pochybuju, ze to Valve zavadelo jen aby dostali z lidi par Euro. To uz bych spis veril nejake konspiracce o sledovani, protoze jde vpodstate o to, svazat ucet s nejakym clovekem. Paypal po me taky kdysi pozadoval prevest nejaky to euro z uctu k nim, aby si me overili (a pri soukromych platbach pres paypal maji lidi temer vzdy pozadavek aby byl ucet "verified", a je to taky jako castecna ochrana proti scamu).

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=3330-IAGK-7663 Tak udajne staci jen dat ekvivalent 5USD do steam wallet, ani nemusis nic kupovat a neni nic psane o tom, ze to musi byt z kreditky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru