Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Steam záloha her

Čau,
potřebuji nainstalit na novo Win 10 starší build a musím udělat čistou instalaci, v případě steam her se mi nechce je stahovat znovu, mám SSD C: kde je jen systém a BF1, ten zformátuji, pak další disk D: kterej mám zvolenej pro instalaci steam her, když bych tam nechal ty hry půjdou pak nějak inicializovat steamem? Jde o to, aby se pak integrovali do systému a nainstalovaly potřebný věci ke spuštění. Mimo steam hry jako origin, uplay asi řešit nebudu a stáhnu znovu, ale u steam mám toho hodně a je tam nějaká funkce zálohovat/obnovit hry, ale to jako potřebuji dalších 500GB například?
Díky za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Riešite, riešite.... Ale vás nenapadlo - ani jedného - aby sa v klientovi STEAM pozrel na jednu funk…
yYy 11.12.2017 11:44
yYy
Člověče, mám dojem, že jsem to jednou zkusil, nějakou hru zálohovat, ale nebyl jsem s výsledkoem spo…
L-Core 11.12.2017 18:06
L-Core
Od počiatkov sa Steam klient zmenil a vylepšil.... zálohovanie súborov hry funguje... dokonca si urč… nový
yYy 13.12.2017 18:56
yYy
tak jsem to nainstaloval a Steam hry nechal a na novým systému jen vybral složku a hned se vše obnov… nový
stylar 13.12.2017 15:11
stylar
Prejdi si VŠETKY možnosti Steam klienta! Pri hre (Zoznam hier - knihovňa) je aj voľba na vytvorenie… nový
yYy 13.12.2017 18:59
yYy
jo, ale stejně jsem dohledával všechny exe znovu, protože tahle volba mi vytvoří ikonu bez obrázku (… poslední
stylar 13.12.2017 19:34
stylar

Riešite, riešite....
Ale vás nenapadlo - ani jedného - aby sa v klientovi STEAM pozrel na jednu funkciu. Stačí označiť hru - na ňu kliknúť PTM a v menu je Zálohovať súbory hry a len sa vyberie, kde sa budú zálohovať. Zálohuje sa všetko, čo k hre patrí.
Po reinštale OS a nainštalovaní klienta stačí tú zálohu len obnoviť. A v klientovi sa ihneď nastavia cesty k hre.

Člověče, mám dojem, že jsem to jednou zkusil, nějakou hru zálohovat, ale nebyl jsem s výsledkoem spokojen. To bylo v počátcích Steamu. Od té doby jsem to nezkoušel, protože jsem to nikdy nepotřeboval.

Až budu mít další PC, asi překopíruju ty (už) terabajty Steamu do něj a uvidí se :-) Přinejhorším se dostahuje to, co fungovat nebude.

Ohledně savů jednotlivých her, tohle zálohování obecně opravdu nefunguje. Hra od hry to má jinak, 100x vypozorováno. Proto mám VŠECHNY hry logovány, abych v případě instalace věděl, co a kam překopírovat.

Od počiatkov sa Steam klient zmenil a vylepšil.... zálohovanie súborov hry funguje... dokonca si určuješ, KDE má tú zálohu uložiť (cloud, ext.HDD, iný oddiel HDD)....
Okrem toho - niektoré hry si samé vytvárajú svoje adresáre v hlavnom adresári užívateľa "Users", alebo v hlavnom adresári hry, kde SAVE ukladajú a toto sa dá často samostatne zálohovať (a v prípade núdze potom hodiť späť na pôvodné miesto).

tak jsem to nainstaloval a Steam hry nechal a na novým systému jen vybral složku a hned se vše obnovilo v knihovně, akorát se ty hry neintegrovali do systému (není v přidat odebrat programy a nevytvořili zástupce), ale fungují v pohodě a ze začátku se provádí prvotní spuštění, to Origin byl mnohem hloupější jen 2 hry a musel jsem dát začít stahovat a potom nahradit zálohou a už to fungovalo

savy jsem moc neřešil, většinou teda jsou už v dokumentech nebo v té win složce uložené hry a něco v profilu + v \Steam\userdata\ nějak divně zamaskovaný, ale aj tak mi steam cloud obnovil co jsem potřeboval

jo, ale stejně jsem dohledával všechny exe znovu, protože tahle volba mi vytvoří ikonu bez obrázku (.url zástupce), proto jsem chtěl tu integraci do systému, asi jsou jakože portable, ale nevadí vše funguje OK a třeba AMD Crimson mi je v pohodě všechny detekoval

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru