Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno proč adminům i moderátorům vadí Warez?

Zdravím,prosím kohokoli z moderátorů či admina L-Core! o odpoved.

Samozrejme tu nechci mit nejake konflikty nebo tak neco a doufam ze se to bude brat v klidu......

No kazdopadne mne zajima proc vam tu tolik vadí Warez?

Chápu že (jak je psáno v pravidlech) nechcete mít z poradny ˇˇWarezboardˇˇ ale kdyby se tu (ja nevim) dejme tomu jednou za 3 mesice (samozrejme je to priklad) objevil 1 warezové téma tak se zase snad tolik neděje ne?

Jinak chápu také že stahování (tzv. Warez) je nelegální někde, ale v Česku je to naprosto legální a toleruje se to (údajně).

Navíc jak se píše v pravidlech,cituji ˇˇhru si kupte a máte v 99% po starostechˇˇ tak nevím zda to tu někdo chápe ale každý si nemůže dovolit kupovat hry a proto je pro něj jednoduší to získat nelegálně (viz. výše) než zkupovat originálky za bůh ví kolik kč.

A navíc v Česku se prý Warez toleruje a nikdo to neřeší.

P.S: nechci tu mít s někým z adminů či moderátorů nějaké problémy tak to pls berte v klidu. Jen mě to dost zajímá.

PPS: prosím o vyjádření POUZE moderátorů či přímo admina L-Core.

Díky.

Předmět Autor Datum
Protože je to proti zákonům ČR (a nejspíš asi i SR). Stahování her rozhodně v Česku legální není, an…
Prasak 17.11.2017 00:28
Prasak
Jinak chápu také že stahování (tzv. Warez) je nelegální někde, ale v Česku je to naprosto legální a…
L-Core 17.11.2017 06:17
L-Core
ok chápu. Díky za info
Anonymous23 17.11.2017 09:06
Anonymous23
P.S: tímto jsi mi i odpovedel na moji dávno zapomenutou otázku. Dík
Anonymous23 17.11.2017 09:12
Anonymous23
Samozrejme je to jen cenzura. Tuhle jsem sel na automobilove forum a ptam se jich, jak nejlepe proda…
Dwane Dibbley 17.11.2017 09:49
Dwane Dibbley
Nejsem teda admin, ale mel bych k tomu par poznamek, napisu tedy take. Urcite netolerance k warezu…
RedMaX 17.11.2017 10:57
RedMaX
Kamo pouze jsem se slusne zeptal tak se tu nemusis hned povysovat. viz: ˇˇkdyz to neumis, hru si ku…
Anonymous23 18.11.2017 09:01
Anonymous23
Ale on nepíše nic o tobě a nepovyšuje se, píše to obecně.
icepower32 18.11.2017 11:04
icepower32
Vubec se nepovysuju. V minulosti jsem hry taky piratil. Neexistovaly digitalni sluzby a bavilo me to… poslední
RedMaX 18.11.2017 13:39
RedMaX

Protože je to proti zákonům ČR (a nejspíš asi i SR).
Stahování her rozhodně v Česku legální není, ani prolamování ochran a poskytování návodů k tomu. Přesněji - stáhnout snad ano, ale používání takového softwaru (tedy bez řádné licence) už nelegální je.
Pleteš si to se stahováním filmů a hudby, to u nás legální ještě je.

Pokud nemáš na hru, máš možnosti - buď ji nehraj, nebo počkej, až to bude levnější. Pokud ji upirátíš, tak se s tím nechlub a snaž se. Když nemáš prachy na benzín do auta, taky nechodíš tankovat s tím, že ujedeš bez placení. A když, tak se s tím nechlubíš.

Jinak chápu také že stahování (tzv. Warez) je nelegální někde, ale v Česku je to naprosto legální a toleruje se to (údajně).

Mýlíš se. Přečti si autorský zákon a případně "navazující" ustanovení Trestního zákona.

Poradna není jen "nějaké anonymní místo v internetu", ale také "produkt" právnické osoby (firmy) Poradna.sro, která je vlastněna konkrétními společníky, má jednatele atd. A protože nemáme zájem být popotahováni úřady za "podporu" protiprávních činností, prostě tady warez nechceme a mít nebudeme. Když to přeženu ad absurdum, pokud bychom se rozhodli, že budeme mazat všechno, co se týká lokomotiv nebo háčkování (ač se nejedná o nic proti něčemu), tak tak činit budeme a nikdo proti tomu nic nenadělá. Není povinností Poradny tady "strpět" vše.

Vezmi si Kim Dot Coma a jeho Megaupload. Také jen umožnil službu, kde se mohl warez vkládat a stahovat. Pokud by ho dotáhli do USA, dostane dvacítku ani nemrkne.

Máš pravdu, že v Česku ze strany státu a jeho složek není boj proti warezu nějaký silný a účinný. Občas lapnou nějakého uploadera, ten dostane nesmyslnou pokutu v ceně originálu každého staženého produktu, kterou stejně nemá jak zaplatit a časem to nějak vyšumí. To ale neznamená, že časem nebude přituhovat, ona nás i EU donutí přijmout účinnější opatření na ochranu autorských práv.

Ano, samozřejmě chápu, že ne každý může kupovat tolik her, kolik by chtěl a kdy by chtěl. Ale dnes existuje spousta slevových akcí každou chvíli, kde se dají pořídit hry za pakatel. A také nemusí mít každý hru okamžitě po jejím vydání. Věř, neměl bych žádný problém si teď hned koupit všechny hry ze svého wishlistu Steamu za cca nějakých deset tisíc - ale proč bych to dělal? Neutečou mi, mezitím můžu hrát ty starší. Navíc hraní her není věc, kterou bys musel za každou cenu mít. Nemáš na to, je to prostě smůla. Když nebudu mít na BMW, také ho neukradnu. Ani ty obligátní rohlíky v supermarketu - a ty určitě také ne.

To, že warez bývá spojen s nechtěnými věcmi, je také skutečnost. Stáhneš crack a kromě toho, že můžeš hru hrát, máš v PC škodnou. Spyware, základ pro síť zombie PC, bitcoin miner. Na druhé straně, tohle určitě není součást všech uwarezených her a cracků do nich. Poměr čistých a nečistých věcí nedokážu tipovat. Už jenom pro tohle riziko by mi nestálo za to tohle zkoušet. Dalším nechtěným důsledkem cracků může být to, že odstraněním ochrany nějak zablokuje ochranu podobných her (či her stejné platformy), kdy člověku následně nefunguje hra, kterou si legálně koupil, protože někde v PC je hluboko zažrán mechanismus cracku. Ani míru tohoto nedokážu posoudit. Někteří tvrdí, že různé grupy dělají warez čistý a bez vedlejších projevů.

Nejsem teda admin, ale mel bych k tomu par poznamek, napisu tedy take.

Urcite netolerance k warezu ubira atraktivnosti herni poradny a snizuje pocet navstev webu a tedy i prijem z reklamy, proto lze videt na jinych webech, ze jsou vic tolerantnejsi a zaroven je zrejme, ze kdyz to tady netoleruji, asi proto maji dobre duvody.

Na jednu stranu by tu tedy mohlo byt vic uzivatelu, ale na druhou stranu jsou zde malo caste dotazy na problemy, ktere jsou na prvni pohled zpusobene nedokonalou instalackou hry z nejakeho warez serveru. Byvaji to ruzne chybejici knihovny, kdy warez instalacka neobsahuje dodatecne a pro hru nutne knihovny, ktere si pirat ma stahnout sam (obvykle nejruznejsi runtime knihovny od Microsoftu nebo nekoho jineho).

Idealne bych teda piratum doporucoval stahnout si originalni ISO hry a po instalaci si stahnout crack zvlast ze svetove databaze cracku (herni kopie sveta). Uz tim minimalizuji problemy a nebudou psat dotazy, na ktere je jedinna mozna odpoved, kdyz to neumis, hru si kup.

Osobne jsem ke crackum her tolerantni, protoze nekdy jsou vyuzitelne, ikdyz mate legalni kopii hry koupenou - no CD cracky nebo cracky, ktere ze hry odstranuji nesmyslne ochrany snizujici vykon nebo kvuli nim hru nelze hrat na novejsich Windows nebo vyzadujici pripojeni na internet, ktere nemusi mit hrac vzdy k dispozici.

Typicka vymluva pirata, nemam penize na koupeni hry. Ruzne herni sluzby poskytuji sem tam nejakou hru uplne zdarma, takze staci sledovat a mate moznost mit hry zdarma a legalne.

Par prikladu her, ktere mam zdarma legalne nebo koupene ve vyrazne sleve:

Mass Effect 2 - Origin - zdarma
Medal of Honor Pacific Assault - Origin - zdarma
Assassin's Creed 3 - UPlay - zdarma
DiRT Showdown - Steam - zdarma
Overlord - Steam - zdarma

Two Worlds - GOG - 1 EUR
The Witcher - GOG - 1,4 EUR
The Witcher 2 - GOG - 2,8 EUR
Alan Wake - Steam - 2,8 EUR
Dishonored - Steam - 2,5 EUR
Lara Croft and the Guardian of Light - Steam - 2 EUR

Takze staci si 2x, 3x odrici zmrzlinu (starsi pivo) a je dost penez na koupi pocitacove hry. Vymluva na vysokou cenu je proste zcela licha, akorat nemuzes hrat uplne novinky, na ktere stejne potrebujes nejvykonejsi hardware a predpokladam, ze clovek, ktery nema na hru, nema ani na GeForce 1070/1080.

Steam slevy

GOG slevy

Gamesplanet slevy

Casto byvaji slevy o vikendech, takze staci jednou tejdne mrknout a nebo pockat na velke slevove akce, byvaji pred vanoci, velikonoci, na zacatku a na konci letnich prazdnin.

Kamo pouze jsem se slusne zeptal tak se tu nemusis hned povysovat.

viz: ˇˇkdyz to neumis, hru si kup.ˇˇ,ˇˇTypicka vymluva pirata, nemam penize na koupeni hryˇˇ,atd...

A jinak co s týče PC tak je to starý krám ale mám v plánu novej. (někdy).

Vubec se nepovysuju. V minulosti jsem hry taky piratil. Neexistovaly digitalni sluzby a bavilo me to. Rozumim lidem, pro ktere je pirateni hra a jsou treba i schopny si udelat i vlastni crack. Takovy lidi ale obvykle nelezou na fora, aby se ptali jak na to nebo to resej na warez foru, kam to zjevne patri. A tyhle lidi ani neubiraji zisky vyvojarum, protoze si proste hru nekoupi ani kdyby byla za korunu nebo zadarmo ke stazeni.
Nemel jsem uz na to pirateni cas a ani to uz nebyla zabava, tak jsem preinstaloval pocitac a dneska tam nemam jedinou aplikaci, ktera by nebyla legalni. Pritom nakup her ve slevach me stal penize, ktery jinej clovek propije v hospode i za noc. Proto jsem dal i priklady, abys mi veril, ze se da porizovat hry opravdu levne nebo i uplne zdarma a furt legalne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru