Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemAnketa Neprolomitelná ochrana her a její vliv na piráty

Hlasoval jsem pro 999Kc. Ale musela by to byt pecka. Ja nejsem ten typ, ze bych musel nutne hrat novinky a nakupuju ve slevach. Chapu, ze vyvoj stoji cim dal vic, ale na druhou stranu nekradu, abych si mohl dovolit dat tolik penez. Momentalne mam nejdrazsi koupenou hru 25EUR Zaklinac 3. To povazuju za cca maximum co dam.

Co se tyka pirateni, tak ano je prijemne hrat zadarmo a vcelku rozumim studentikum s nedostatkem financi, ze si to upirati. Byl jsem na tom podobne, ale zminil bych i druhou vec, ktera u meho piratstvi byla dulezita - nutnost jit do obchodu si hru koupit, to odpadlo diky digitalni distribuci, takze tak jako tak bych si pockal na Steam verzi.

Napriklad mam doma piratskou verzi Assassins Creed 1 CZ. Hru jsem chtel hrat, ale nedostal jsem se k ni furt a nakonec jsem poridil na UPlay. Jenze hra je jen v anglictine, titulky nejsou. Zrovna hra, kde se dost keca a v anglictine jsem zjistil, ze to nechytam a ztracim se. Asi bych teda radeji prekousnul dabing a ted co. Dabing jsem zkousel vlozit z piratske verze, ale neslo mi to. Jit si koupit CZ verzi do obchodu, coz ze zasady odmitam? A to jsem jeste zjistil, ze CZ verze hry stale vyzaduje kontrolu vlozeneho originalniho cedecka. Tim bylo rozhodnuto, ze to radeji hrat nebudu nebo nainstaluju tu piratskou verzi, kdyz bych i na original CZ stejne potreboval no-cd crack.
Nakonec jsem na prekladyher.eu zjistil, ze existuje instalator pro cesky dabing pro Steam (UPlay) verzi, jenze z webu byl na prani ceskeho vydavatele hry smazan. Hledal jsem, hledal a nakonec to dobre dopadlo a instalator dabingu jsem nasel na uloztu.

Myslim, ze dobry priklad, jak ve skutecnosti ten hypoteticky priklad s "GTA6" spis nenastane, vydavatele her spis hazi zakaznikum klacky pod nohy nez aby se snazili konkurovat piratum sluzbama, ktere mohou diky digitalni distribuci nabidnout (updaty, lokalizace). Napriklad zde na foru reseny nehypoteticky priklad s GTA5, kde je cestina jen neoficialni a na updatovane verzi nefunguje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny