Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modovaný Minecraft 179 modů (FTB Infinity Evolved)

Klasický MC problém, slabý počítač :-)
Neznalým se zdá nesmysl, že tohle (Minecraft) může být náročné. Bohužel, zdání klame.

Nevím, zda používáš nějaký texturepack (resourcepack) a shadery (třeba SEUS).

Já mám svůj opravdu náročný 128px texture pack s animacemi, shadery mám vypnuté, protože i3570, nV770 a 8GB RAM prostě nestačí. Tvoje dropy bych bral :) Minecraft je jediná hra, kde mám vypnutý vsync, max. fps ve hře nastaveno na 120, ale když se pohybuji mezi farmami se spoustou domácích zvířátek a redstoneových obvodů, umí mi fps padnout i pod 20. Dohlednost v Optifine mám na 28 chunků. Momentálně MC 1.10.2, Forge+Liteloader + řada modifikací (včetně svých). Nejstrašnější je to na blaze farmě - tam když nechám napadat blejzy na popraviště - a nechám jich napadat opravdu moc - klesne mi fps k nule (1, 2...). Oni ti skřeti mají složité modely a když jich tam mám třeba 200+, je zle..

Moje nastavení paměti ve hře je také striktní, momentálně -Xmx4596m -Xms4596m (4,5GB). Měl jsem 4, zkoušel jsem 5GB (bylo to spíše horší, protože mám jen 8GB). S defaultním nastavením MC ani nespustím, spadne.

Těším se na nový PC, s 32GB RAM, tak Minecraftu přiřadím 24GB a snad bude klid…
Nedokážu ale posoudit, zda více RAM (16GB) pomůže i tobě. Zda dostačuje CPU (netuším to ani u sebe, ale nový PC budu pořizovat tak za rok a půl a nebudu pořizovat žádnou plečku).

Zkus jen pro test nastavit Minecraftu třeba 6GB RAMky (samozřejmě povypínej ve Windowsech různé "brzdy": antivir, další věci na pozadí), a sleduj fps (F3) ve stejných úsecích hry.

Závěr: více RAMky by asi pomohlo, ale kolik, to netuším. MC vyžaduje NASA_like stroj, výrazně silnější než třeba pro GTA5.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny