Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gothic 2

Zdravím nedávno jsem si koupil přes steam hru Gothic 2 + datadisk ;) nejdřív mám problém s rozlišením můj notebook ma idealní rozlišení 1366x768 bohužel hru jde nastavit jen na 1024x..... mám prostě na krajích černé pruhy :/....nevíte jestli to nejde nějak upravit na lepší rozlišení? ikdyž jde o starou hru.,,,,,dále přes steam nejde dát čestina protže ji steam nepodporuje zkoušel jsem ji stáhnout ale nejde mi nainstalovat nevím proč jestli to je steamem nebo něčím jiným :/...nevítě nekdo prosím jak nainstalovat i tu češtinu ? děkuji předem za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podarilo se mi prevest BINK ingame videa ke Gothicu 1 ceska verze do fullHD, vypada to zatim funkcni…
RedMaX 04.12.2020 21:00
RedMaX
Nemuzu prijit na to, jak mam vybrat truhlu? Sehnu se, otevru ji, ale nevim, jak si ty veci z truhly… nový
Zajdaz 05.12.2020 10:37
Zajdaz
Je ja jsem blbej, dekuju, uz mi to doslo. Predelal jsem si ovladani na WASD a vzdycky zapomenu, ze… nový
RedMaX 05.12.2020 13:21
RedMaX
No nevim, asi ten Gothic nedam, vubec pritom neni problem grafika a to ze je hra proste stara, ale o… nový
RedMaX 05.12.2020 19:09
RedMaX
Upravil jsem v system.ini keyDelayRate=100 keyDelayFirst=100 Co jsem koukal, tak v G2 je keyDela… nový
RedMaX 05.12.2020 20:07
RedMaX
To ovladani je fakt sileny, nasel jsem Gothic One Click Action https://forum.worldofplayers.de/foru… poslední
RedMaX 06.12.2020 17:56
RedMaX
A jeste jedno zjisteni, bud ma GOG Galaxy chybu nebo nejakou nekompatibilitu s ovladacema NVidie, al… nový
RedMaX 06.12.2020 12:11
RedMaX

Podarilo se mi prevest BINK ingame videa ke Gothicu 1 ceska verze do fullHD, vypada to zatim funkcni, takze snad to bude v pohode. Myslim, ze na Gothic 2 pujde pouzit stejny princip.

Kdyby teda nekdo ty ingame videa potreboval v tom fullHD, tak si klidne reknete, nahral bych vam je nekam na uloz.to. Akorat, pokud by o to nekdo mel zajem, tak je potreba, aby byl majitelem kopie tech her a mel na to narok, nerad bych se kvuli nekomu, kdo by to nevlastnil, dostal do problemu.

---

Mam dotaz, asi jich budu mit v prubehu hry vic, tak prosim o trpelivost a predem dekuji.

Nemuzu prijit na to, jak mam vybrat truhlu? Sehnu se, otevru ji, ale nevim, jak si ty veci z truhly prendat do inventare?

No nevim, asi ten Gothic nedam, vubec pritom neni problem grafika a to ze je hra proste stara, ale ovladani, jako cokoli trefit je nad me sily. Nevim proc, ale kdyz stojim, tak to nic nedela a nejde se ohanet zbrani. Kdyz chodim nebo beham, tak ano, ale muzu tam pobihat pul hodiny a trefit treba takoveho mrchozrouta, coz je uplne to nejlehci, co v te hre je, je naprosty hardcore vykon. Bud jsem moc daleko nebo moc blizko nebo uskoci, proste bez sance, ze bych ho trefil. Koukal jsem na youtube a tam s tim nemel vubec problem, tak bych rekl, ze to je problem nektereho z tech patchu, ktere jsem tam musel nainstalovat, aby toi behalo na Windows 10. Je docela mozne, ze je tam potreba nekde neco prenastavit v ini souboru, ale teda hledam na google a zatim jsem nic nedohledal.

Upravil jsem v system.ini


keyDelayRate=100
keyDelayFirst=100

Co jsem koukal, tak v G2 je keyDelayFirst=0, asi by to tak mohlo byt i tady, ale to je jedno.

Hodnota VerticalFOV=67.5 je podle vseho na 4:3 a na 16:10 by mela byt 56.25 a při 16:9 na 50.625.

Ikdyz mam 16:9, nastavil jsem na:

VerticalFOV=56.25

Na 67.5 to pri priblizeni delalo ruzne glitche, ale clovek toho vidi i horizontalne podstatne vic. Na 56.25 doslo k omezeni glitchu, ale porad tam jsou a na 50.625 se na tom vubec nic nezmenilo, akorat jsem toho horizontalne videl nejmene.

Jinak teda ovladani je z dnesniho pohledu hardcore, jak jsem si stezoval, ze nejde nic zabit, tak nema vubec smysl klikat na mys ve snaze machat mecem, ma to zpozdeni a navic to neco dela jen pri pohybu. Kdyz macham mecem skrz klavesnici, u me CTRL-W, standardne CRTL-UP, tak je clovek asi o 1000% efektivnejsi. Ale na tohle si zvyknout bude teda orisek.
Mys se hodi jen na otaceni, na nic jineho tam neni.

A jeste jedno zjisteni, bud ma GOG Galaxy chybu nebo nejakou nekompatibilitu s ovladacema NVidie, ale pri zapnutem Galaxy se potlaci nastaveni ovladacu a Gothic se stane nehratelnym. Je treba hru spoustet samostatne pres zastupce hry a Galaxy mit vypnuto!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru