Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vaše zkušenosti s podporou her

Zdravím, pokud máte nějaké zkušenosti s oficiální podporou her ať už na PC, konzole nebo herních klientů, budu rád, když se o vaše zážitky a zkušenosti podělíte.

Tady zároveň přidávám pár mých zkušeností, co jsem nasbíral.

Podpora Far Cry 3 (Playman)

Problém: Z každého zápasu multiplayeru jsem během chvíle odpojen.

Napíšu na email podpory a popíšu problém, druhý den mi přijde odpověd, abych si nainstaloval poslední patch. Obratem odpovídám, že patch jsem již nainstalovaný měl a problém se stejně stále vyskytoval. Měsíc žádná odpověd, tak jsem se rozhodl tam zavolat. Telefon zvedne nějaká paní (asi uklízečka), vysvětlím jí problém a dodám, že jsem již posílal email, ale neodpověděl mi nikdo. "To je divný, normálně odpovídají hned druhý den, já jim to tu teda napíšu a oni se vám ozvou, řekněte mi váš email..." Po týdnu bez odpovědi volám opět, tentokrát se již dovolám na "technika". Ten je mi schopen poradit akorát to, že si mám nainstalovat poslední patch a jinak že mám hru reklamovat. To by znamenalo poslat zpátky do eshopu celé balení hry, a jelikož se jednalo o sběratelku, tak včetně nějaké té figurky nebo co tam všechno bylo, a zajímalo by mě, co by tam s tím asi tak dělali... nejspíš totiž nic, a zase by mi to přišlo zpátky. Tak jsem se na to vykašlal, singleplayer FC3 jsem měl už stejně dohraný, tak letěl z PC spolu s celým Uplayem.

Podpora Originu (Electronic Arts)

Problém: Po letech jsem se přihlásil přes prohlížeč na účet Originu, abych se podíval, jestli ještě existuje. Zjistil jsem, že jde zapnout ověření přihlášení přes email (jako u Steamu) a chtěl to aktivovat, jenže to po mě chtělo odpověd na bezpečnostní otázku a já už nevěděl, co jsem tam napsal. Na internetu jsem zjistil, že se musí kontaktovat podpora, která ji resetuje po ověření, že jsem majitel účtu.

Tak tedy napíšu na podporu, opět formou chatu, a píše to ať čekám na připojení podpory. Po půl hodině čekání odcházím od PC ven a vracím se za 2,5 hodiny, podpora stále nikde. Jednalo se tedy oficiální podporu v US. Pak zjišťuji, že podpora má i české zastoupení a to po telefonu, ale jen v pracovní dny odpoledne. Jelikož je víkend, tak to nechávám být a vracím se na stránky podpory v pondělí. Mám na vyběr buď zavolat na dvě telefonní čísla nebo zadat svoje číslo a oni mě budou kontaktovat, tak tedy zkusím zadat moje číslo a ani ne půl minuty po odeslání mi vyzvání mobil. Pán z podpory si ověřuje, jestli chci skutečně resetovat bezpečnostní otázku, poté mi odešle na email kód, který mu musím nadiktovat, aby si ověřil, že jsem skutečně majitel účtu, a následně otázku resetuje a vysvětlí jak nastavit novou. Vyřešeno během pár minut k mé plné spokojenosti.

Podpora GTA V (Rockstargames)

Problém: Kolem postavy je viditelný čtverec či obdelník, ve kterém jsou stíny ostré a mimo něj rozmazené.

Po 3 dnech od zadání dotazu mi přijde první odpověd. Ve zkratce: prohledejte naše diskuzní fóra, jestli zde nanejdete řešení, nainstalujte si poslední patch, aktualizujte ovladače grafické karty a zkontrolujte, jestli splňujete minimální požadavky. Doplněné odkazy, kde co najít. Odpovídám, že jsem vše udělal a mimo jiné i našel další lidi se stejným problémem, ale bez jeho řešení (už před tím než jsem kontaktoval podporu). Po 17 dnech přijde odpověd, že se omlouvají za zpoždění a jestli mám stále stejný problém, abych se ozval. Tak píšu, že problém stále přetrvává a hned druhý den mi přijde seznam všeho, co mohu udělat, z toho některé mi přišli tak trochu nesmyslné. Třeba že nemám mít nic připojeného do USB (mimo klávesnice a myši), snížit akceleraci zvuku a nebo přeinstalovat celou hru (což by trvalo znova stáhnout minimálně týden)... Mezitím můj dotaz uzavřeli jako vyřešený, tak jsem se na to pak už vykašlal a neřešil to.

Podpora Call of Duty: Black Ops 3 (Activision)

Problém: Hra mě odpojuje od serverů. Někdy odehraji třeba 3 hry v multiplayeru a pak mě odpojí, jindy mě odpojí třeba 3x za sebou, někdy dokonce už i v menu. Případně mi to napíše, že nejsem vůbec připojen k internetu a pak už musím hru restartovat, protože už mě nechce znovu připojit, přičemž internet je vždy funkční po celou dobu.

Abyste vůbec mohli kontaktovat podporu, musíte si založit na jejich stránkách účet. Podpora funguje pomocí chatu a pracuje pouze ve vymezený čas, a jelikož sídlí v LA, časový posun odpovídá zhruba našim 20:00, od kdy je možné je kontaktovat, až někdy do rána. Čekám asi 20 minut, než se do chatu připojí někdo z podpory. Pak popíšu problém a dostávám otázky, respektive všechno jsem to napsal hned v úvodu, ale stejně se na to znova ptají postupně (a jelikož i při druhém kontaktování podpory byl scénář stejný, tak to je asi tak pokaždé), jako třeba jaké hry se problém týká, na čem ji hraju, jak se jmenuje můj účet atd. A to všechno ne hned, ale čekám 5-10 minut než odpoví. Po tomhle papouškování přijde otázka, co všechno už jsem zkusil udělat pro to, abych ten problém vyřešil, jestli už jsem problém vyřešil a jestli ještě potřebuji pomoc... Po hodině se dopracuji k tomu, že si mám propojit Steam účet s účtem Activisionu, což sice nechápu důvod, když ta hra je na ně zcela nezávislá, ale tak dobře, vyzkouším to. Samozřejmě to problém nevyřešilo, takže píšu znova na podporu, a znova stejný popis problému a kolečko těch samých otázek a odpovědí. Tentokrát už si vyžádají DxDiag, poté mám nechat ověřit soubory hry přes Steam klienta, mezitím se mě dvakrát ptají, co všechno už jsem zkusil udělat pro to, abych ten problém vyřešil, jestli už jsem problém vyřešil a jestli ještě potřebuji pomoc. Pak jestli jsem zkoušel znovu propojit Steam účet s Activisionem. Na to jsem jim napsal, že to nemůže mít žádný vliv na ten problém, tak jako že ok a ať jim pošlu MSinfo. Potom chvíli nic a pak že mi bohužel nemůžou poradit, ale že tento problém evidují a řeší jej "vyšší" tým. Po 2,5 hodinách končíme chat a mám toho dost.

Předmět Autor Datum
Moje skusenosti: Uplay - AC4 BF, kluc bol uz pouzity (asi prepredajcovia), napisal som na podporu,… poslední
Michal2 25.11.2015 21:26
Michal2

Moje skusenosti:

Uplay - AC4 BF, kluc bol uz pouzity (asi prepredajcovia), napisal som na podporu, v skratke problem sa riesil vyse tyzdna, ale zase mi pridali hru na ucet aj s nejakymi DLC, ku ktorym som vobec nemal kluc.

Origin - tiez reset bezpecnostnej otazky, vyriesene cez chat behom hodinky.

Steam - nastastie este v case, ked nejaka podpora bola, problem vyrieseny behom 2 dni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru