Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nízké fps

Dobrý den, pořídil jsem si nový laptop Acer Aspire V 15 Nitro (GPU 2GB,CPU 4x2,5 GHz a 16 GB RAM) a jen tak letmo jsem vyzkoušel některé hry (world of warcraft, nfs, besiege) a byl jsem velmi nemile překvapen nízkým fps (např. u prvního zmíněného titulu to bylo nějakých 15 fps na střední detaily ). Mám Windows 8. Před tím jsem měl stolní PC, které mělo papírově mnohem slabší komponenty a přesto si ve hrách vedlo lépe. To si laptopy oproti stolním PC opravdu vedou tak špatně? Děkuji za vysvětlení.

Předmět Autor Datum
Možná se ti jen nepřepla integrovaná grafika na dedikovanou. Ovšem tvoje porovnání se stolním počíta…
Prasak 01.03.2015 00:10
Prasak
Naprostý souhlas. GTX660M není totéž co GTX660. Pokud máš v ntb GTX860M, tak se můžeš podívat sem: h…
Hanyse.k 01.03.2015 00:16
Hanyse.k
Děkuji Vám oběma za odpověď. Bylo mi jasné, že výkon laptopu je v tomto úskočný v porovnání s PC, je…
Milank 01.03.2015 08:44
Milank
Vyzkoušej si v nějaké hře co nejnižší možné grafické nastavení i rozlišení a sám uvidíš jestli se ti…
Hanyse.k 01.03.2015 09:49
Hanyse.k
Udelej vse co pisou kluci nahore, jeste se chci optat, mas notebook pripojen do el.site kdyz hrajes? poslední
icepower32 01.03.2015 11:06
icepower32

Možná se ti jen nepřepla integrovaná grafika na dedikovanou.
Ovšem tvoje porovnání se stolním počítačem je liché - musíš srovnávat konkrétní modely, ne jen množství paměti a obecně vysvětleno - notebooky nemají stejný komponenty, jako stolní PC, používají mobilní verze čipů (to je to písmenko M v názvu), kde mobilní čip má sníženou spotřebu na úkor výkonu vůči stolnímu bratříčkovi. Výkon bývá nižší různě, klidně i o 50%. Takže většina notebooků má ve finále menší výkon, než kdejaká stolní plečka.

Děkuji Vám oběma za odpověď. Bylo mi jasné, že výkon laptopu je v tomto úskočný v porovnání s PC, jen mi nebylo jasné jak moc, protože jsem to dosud neměl jak porovnat. Co se týče těch benchmarků v odkazu, i tak se mi zdá, že tam dosahují velmi slušných hodnot v porovnání s mým laptopem. Asi si to chce trochu pohrát s nastavením a víc se v tom porýpat. Děkuji :)

Vyzkoušej si v nějaké hře co nejnižší možné grafické nastavení i rozlišení a sám uvidíš jestli se ti FPS zvýší. Taky si zkontroluj, jak ti píše Prasak, jestli se ti hra nespouští s integrovanou GK. I když je ten notebook nový zkontroloval bych si teploty, při vysokých teplotách se CPU podtaktuje a nemusí podávat takový výkon. Pak bych se podíval na spuštěné procesy po spuštění, příkaz msconfig. V neposlední řadě bych také proskenoval notebook na škodnou, programy Adwcleaner a MBAM.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru