Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Minecraft: "slimáci" (slime chunk spawner)

Hraju verze 1.8/1.8.1. Našel jsem si slime chunk, podle http://chunkbase.com/apps/slime-finder#55013429657 30401957 (číslo je seed mého světa).

V "dolovací" úrovni 11 (mám tam celý systém šachet na brenchmining) jsem vyčistil celý chunk na výšku 3 kostky, na stěny nainstaloval pochodně (na zem ne!), šel jsem někam jinam a za chvíli se mi tam slimáci objevili. Získal jsem z nich 10 kuliček.

Od té doby nic. Jsem ve vzdálenosti cca 30 od okraje chunku (do vzdálenosti 24 se nespawnují, od 128 zase okamžitě mizí) a furt nic. Pavouků, skeletonů a creeperů lezou mraky, ale ti zelení slimáci nic. Vím, někde jsem četl, že jsou "vzácní", ale až tak?

Zná někdo nějaký dobrý způsob, jak je podpořit v množení? Případně na výrobu jejich farmy? Má smysl zvýšit ten prostor?

Kousek vedle mám 4 slimechunky vedle sebe (zatím nevydolované, jen protkané chodbama, Uvažuju, že vydoluju i ty (ale je to otrava i s diakrumpáčem enchantovaným "30").

Slimácké koule potřebuju. A potřebuju jich dost..

Klasický spawner (jako je v dungenonech) slimáci asi nemají, co? Spawnery jsem našel dva, pavoučího v jedné opuštěné šachtě a skeletoňáckého normálně na povrchu, v malé jeskyňce v extreme hills kousek od baráku (budu to mít blízko na farmu ;-))

Díky za rady či za vaše zkušenosti.

--

Slimáci se respawnují i v levelu 50-70 v bažinách za úplňku. Ty jsou ale od mého sídla hodně daleko a čučet tam se mi moc nechce.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny