Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Metody nákupu her (Steam, HB atd.) při pobytu v zahraničí

Pokud máte účet na Steamu a pro nákup používáte českou platební kartu, údajně z ní na Steamu nic nekoupíte, jste-li v jiném státě. Dovolím si citaci odjinud: "…Příklad: jsem u rodiny v SK, chci si koupit něco na Steamu: musím použít VPN domů (abych se vrátil do CZ a Steam akceptoval mou platební kartu)..."

VPN domů nemám a ani neuvažuji o jejím zřízení.

Co třeba platba prostřednictvím dopředu "nabitého" Steam Wallet? Zkoušel to někdy někdo, nakupovat takto z jiného státu (z dovolené)? A další věc, dá se v zahraničí ke steamáckému účtu, zřízenému z Česka, přihlásit, případně hrát hry, které se v zemi pobytu na Steamu neprodávají?

A co třeba Humblebundle, PayPal účtem se snad dá platit z celého světa, ne? Že je PayPal účet svázán s českou kartou, to by snad vadit nemělo(?).

Já zatím nikdy v zahraničí nic na Steamu, HB, UPlay atd. nekupoval. Ale jelikož mě čeká delší pobyt mimo ČR, chci být připraven, kdyby se u Steamu nebo jinde zbláznili :-)

V krajním případě jde vždycky využít služeb "přítele v ČR", který by mi hry nakupoval jako gifty a já se s ním vyrovnal offline. Přímá platba je ale pohodlnější, netřeba nikoho otravovat.

Neoficiální (pře)prodeje kdovíjakých klíčů, určených pro kdovíjakou zem, mě nezajímají.

Jaké jsou vaše osobní zkušenosti či další poznatky s nákupem her, jste-li v zahraničí?

Předmět Autor Datum
Ja som kupoval na cesku kartu z SR, jedine co som musel, je zmenit zem na Slovakia (adresu nechat ce…
Michal2 08.04.2014 12:44
Michal2
PayPalu je jedno, kde jsi.
Kurt 08.04.2014 15:29
Kurt
Nesmysl. Při loňském pobytu v Irsku jsem platil na Steamu kartou sice jen jednou (jinak Steam Wallet…
Bounty 08.04.2014 19:10
Bounty
ja som sa stretol s inym problemom. Doma som si kupil krabicovu verziu datadisku ku Skyrim. Zijem v… poslední
Stinpy 07.03.2015 20:15
Stinpy

Ja som kupoval na cesku kartu z SR, jedine co som musel, je zmenit zem na Slovakia (adresu nechat cesku a zaskrtnut to, ze je to zem, v ktorej momentalne byvas) a to je vsetko, preslo to v pohode (vyzera to tak, ze si Steam kontroluje zem, v ktorej sa clovek nachadza).

Nesmysl. Při loňském pobytu v Irsku jsem platil na Steamu kartou sice jen jednou (jinak Steam Wallet GameStop Codes/ PayPal) ale vše OK. Jediné, co jsem musel udělat, bylo to, že jsem (protože jsem uskutečňoval nákup skrze prohlížeč) musel přepsal defaultně nastavenou adresu z tuším
"store.steampowered.com/?cc=IE" na
"store.steampowered.com/?cc=CZ".

ja som sa stretol s inym problemom. Doma som si kupil krabicovu verziu datadisku ku Skyrim. Zijem v zahranici, kde mam aj svoj PC a ked som si siel ten datadisk aktivovat cez kod v krabici, tak mi oznamil, ze nie je mozne v danej krajine urobit update. Neviem ako to obist, aby si Steam myslel, ze som na slovensku

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru