Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 8 - Diablo II Expansion set - Lord of Destruction

Zdravím,

snáď som správne pochopil inšturkcie - pridávam skúsenosť so staršou hrou - viď názov vlákna.

V zozname je W8 a Diablo II, toto je ale datadisk, s ktorým som sa moril celý víkend. Postup, ktorý sa uvádza pre Diablo II neplatil. Ani iné nastavenia kompatibility. Teda hra išla ale sekala už len v dedine, nie to ešte mimo dediny s príšerkami :) - nehrateľné. Pokiaľ by niekomu stačilo riešenie - vytvoriť na ploche zástupcu na Diablo II.exe (ak už nie je) a pridať parameter -w, ide bez problémov (hra sa spustí v okne).

Postup ktorý uvediem platí vo vzťahu k Radeon HD 3200 (HP notebook) a určite aj k iným starším GK od ATI a aj nVidia.

Je potrebné použiť openGL wrapper - english, je tam uvedený aj postup inštalácia - stručne: rozbaliť, hodiť potrebné súbory do zložky s diablom a následne spustiť D2VidTst.exe ! Po dokončení testu, zvoliť poslednú položku a potvrdiť.

Nechať na karte kompatibility pre Diablo II.exe a Game.exe len spustiť ako správca. Pre D2VidTst.exe mám napr. kompatibilitu pre vistu (funguje aj s XP a vyššími), vypnúť zmenu mierky a spustiť ako správca.

Toto som mal v prvý deň víkendu zistené a večer som prešiel k praxi. Noc zabitá - bez výsledku, vždy som pri video teste skončil s chybou - niečo ako chyba openGL - nepodarilo sa spustiť. Ako to býva, po beznádeji, sklamaní a zmierení sa so situáciou, som predsa len na druhý deň, zadal do google ešte posledný krát windows 8 diablo 2 radeon hd 3200. A bolo to za pár minút vyriešené.

ATI CATALYST LEGACY driver z HP stánok!!! Aktuálny driver buď z HP stránok, alebo z W8 (nainštalovaný štandardne) nespolupracuje.

Som rád, že to funguje a úprimne nechce sami to testovať nanovo - možno ani netreba wrapper - stačilo asi len legacy driver. Pokiaľ týmto pomôžem aspoň jednému zúfalcovi, akým som bol ja, stratený víkend naberie okrem zadosťučinenia pre mňa ešte lepší rozmer :)

PS: Rada s kompatibilitou pre Diablo II - W98 platila pre CP (consumer preview). Vo finálnej verzii podľa mojich skúseností platí postup vyššie uvedený.

Držím palce klasikom, ktorých Diablo III neoslovilo ako mňa, a to som stál na bájnom polnočnom predaji Brlohu !
Změna kategorie, původně: PC hry (L-Core)

Předmět Autor Datum
Dobrý den, úspěšně jsem provedl změnu na svém notobooku, ale hra běží na displeji pouze v režimu 4:3… poslední
Oprava Diablo2 datad 31.12.2013 16:51
Oprava Diablo2 datad

Dobrý den, úspěšně jsem provedl změnu na svém notobooku, ale hra běží na displeji pouze v režimu 4:3. Z každé strany je oseklá. Pokud by jste věděl, jak to udělat přes celou obrazovku, tak prosím odepište. Předem děkuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru