Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemDůležité === JAK POPSAT PROBLÉM SE HROU ===

Už toho mám dost, hodně uživatelů neumí vůbec popsat svůj problém. Spoustu času pak zabere naše vyptávání, co všechno už vyzkoušel, jaký má PC apod. Proto jsem se rozhodl sepsat obecnou osnovu, které se prosím držte, pro větší pořádek je to určitě dobré.

1. Vymyslete výstižný název, např. GTA SA - problém s texturami. Názvy jako "Hééééélp!" mají obvykle za následek zamknutí. Tenhle pokyn se objevuje při založení vlákna nad editačním oknem, stačí tedy jen číst: http://hry.poradna.net/q/add/

2. Postupujte zhruba podle této osnovy:

- Originál: ano/ne (samozřejmě s warez hrami se tu neradí, takže je zbytečné sem takové dotazy vůbec cpát. Viz nepřehlédnutelné vlákno: http://hry.poradna.net/q/view/17851-warez-zde-nere sime)
- Nainstalované modifikace hry: ano/ne (i čeština a slovenština se počítají). Modifikace představují různě hluboký zásah do hry. Zhusta nejsou aktivně podporovány výrobcem hry (čest výjimkám typu Crysis, Oblivion, Skyrim atd), modaři jsou nuceni používat nezdokumentované postupy a jejich výsledek nemusí mít 100% funkčnost. Může fungovat pouze s určitou verzí hry; po jejím opatchování mohou nastat problémy. Zkuste proto při problémech se hrou modifikace odstranit (či dočasně zabránit jejich načítání) a hru otestovat v originální verzi (tzv. "vanilla" hra).
- Konfigurace vašeho počítače: Operační systém, CPU, RAM, grafická karta. Nezapomeňte na zdroj (značka, W); nekvalitní či poddimenzovaný je příčinou mnoha problémů. Cedulka 500W na noname šuntu opravdu nemusí znamenat 500W ve skutečnosti.
- Patche ve hře: ano/ne. Napište, zda máte hru aktualizovanou, případně číslo posledního patche. Obecně je nanejvýš vhodné držet hru aktualizovanou (vyjma specifických případů, např. multiplayer u GTASA).
- Připojení k síti, firewall: Je-li problémem nemožnost hry dostat se na internet", popište, jak jste připojení ("přímo do zásuvky", přes router), zda používáte nějaké nástroje na zabezpečení před hrozbami zvenčí (antivir, internet security balíčky, firewall). Některé hry mohou vyžadovat při připojení PC přes router nastavit tzv. port forwarding; zmiňte se tedy případně, zda jste něco takového nastavovali.
- Vlastní popis problému: Snažte se srozumitelně popsat váš problém. Samozřejmě, vždy nepůjde podle této osnovy postupovat, každý problém je jiný. Ne vždy je nutné vše podrobně popisovat, jak je uvedeno ve vzorové osnově. Uvědomte si, že ti, kdo čtou váš popis, vám přes záda na obrazovku nevidí - proto se snažte o srozumitelný, jasný a jednoznačný popis problému. Občas se tu objevují příspěvky ve tvaru "shluku slov" bez jakékoliv interpunkce, které jsou pro čitatele nesrozumitelné - přečtěte si před odesláním vašeho příspěvku vaši tvorbu a zvažte, zda váš dotaz je opravdu srozumitelný.

Upraveno, přilepeno nahoru. Nepřispívejte sem, aby vlákno bylo zobrazeno tučně. Vše budu mazat. (L-Core)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny