Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Minecraft

Spoutcraft stáhneš a přihlásíš se stejnými údaji jako minecraft. Neplatí se nic jiného. Má daleko více možností nastavit grafiku a tím ji optimalizovat.

Zkušenosti ze dvou úplně odlišných počítačů:

Notebook - intel C2 duo,2,5GHz, 4GB RAM, integrovaná intel grafika ( 64b linux, 64b windows 7 - dualboot)

Stolní PC - stařeček, athlon X2, 2GB ram, Radeon x1950 (64b windows 7)

Minecraft na notebooku - brutálně nestíhá grafika, na linuxu trochu lepší. FPS skáče mezi 5-15. Přechody mezi světy způsobují postupné lagování až k nehratelnosti (hru je nutné restartovat).

Spoutcraft na notebooku - díky lepšímu nastavení grafiky je hra "plynulejší", protože FPS neskáče v takovém rozmezí, ale drží se kolem 15. I několika násobné přechody mezi Netherem a normálním světem nepůsobí lagy kvůli ramce. U windows vícenásobné přecházení Lagy způsobovat začne.

Minecraft na stolním PC - díky dedikované grafické kartě fps v pohodě kolem 50, problémy začínají pří pohybech na větší vzádelnosti nebo přechody mezi světy, kdy FPS neklesá, ale hra přesto laguje, kvůli nedostatku paměti.

Spoutcraft na stolním PC - propad FPS oproti minecraftu, někam 25-30. Ale lagování zmizelo úplně.

Jestli chceš, můžu ti dát kontakt na GM (já pouze spravuju server), osvědčeným rádcům zde důvěřuju natolik, že je klidně na svůj server pozvu bez rizika, že mi tam bude někdo dělat bordel.

Pozn: zajímavé je, jak u serveru pomohla migrace z windows na linux. V podstatě stejná HW konfigurace ale jiný operační systém úplně odstranily lagy při větší zátěží a náhodné pády serveru v průběhu hraní.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny