Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Minecraft - tipy a triky

Peaceful je obtížnost na kterou začíná každej, taky mě furt stresovaly ty pazvuky a tak. Většinou v singlu přepínám. Celý vtip je v tom, že bez mobů nepřijdeš k řadě zajímavých surovin, namátkově střelný, hnojivo a peří, které se dá jako jediné sehnat i jinak.

Těš se až budeš mít diamantový nářadí, to je práce jedna radost.
Jo, strom vyroste klidně na čtverečku hlíny, ale potřebuje kolem sebe tuším 6 kostek volného prostoru. To je dobré vědět, při kutání jsem objevil obří jeskyni neskutečné rozlohy a ze samého kutání, diamantů a lapsisu a redstonu a železa a uhlí jsem byl tak v rauši, že jsem si nevšiml, že mi postupně došlo všechno dřevo. Nakonec jsem neměl ani louče, ani nářadí, ani jsem nemohl trefit cestu ven. Jediné co jsem měl byly shodou okolností sazeničky stromů:) Tak jsem nasvětlil plácek loučema, které jsem posbíral po okolí (značím si jimi cestu) a zasadil stromeček. Pak bylo i dřevo a už jsem se prokopal ven:)

Oheň v peci? Postavíš pec z kamenů, uděláš "rošt na dřevo", ten vyplníš nezpracovaným dřevem a mělo by to jít zapálit křesadlem. Každý matroš by měl mít jinou dobu hoření. Tuším, ale možná je to blbost, že zapálením z určité strany materiálu se dá dosáhnout jeho nekonečného hoření.

Stromy, když je vykácíš, prď na ničení větví. Ono to opadá samo, pod stromem pak najdeš sazeničky, které vypadnou automaticky. Je fakt, že po čase zmizí, ale než takhle vykácíš dvacet stromů, první už jsou opadané.

Suroviny si ukládej do beden, bednu postavíš stejně jako pec, ale ze dřeva. Dvě bedny postavené vedle sebe se spojí a udělají větší prostor na uložení materiálu. Ze začátku je to fuk, ale postupem času je dobré si třeba bedny označit cedulkou s tím, co má za obsah.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny