Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Open TTD - Path signals

Mám problém s patch signalama v TTD, řídil sem se podle článku zde na foru, jenže nepomohl, protože se mi občas setkají 2 vlaky proti sobě a musim je otočit. Přidávám save, poprosím toho kdo najde chybu, aby mi řekl jakou, díky :-)

110742887

Předmět Autor Datum
Patch a path jsou dvě různé věci.:-) Když se jeden vlak někde na trati porouchá, další si vybere tu…
JM 22.03.2011 20:02
JM
Děkuju, moc mi to pomohlo :-)
Mamut 22.03.2011 20:46
Mamut
Ty path signáli miluju :puff: poradily si s 6 vlakama proti sobě na 2 tratích!! poslední
Mamut 23.03.2011 16:05
Mamut

Patch a path jsou dvě různé věci.:-)

Když se jeden vlak někde na trati porouchá, další si vybere tu druhou kolej. Jenže když z druhé strany vyjíždí v tu samou chvíli druhý vlak, vybere si taky tu druhou, protože v danou chvíli je na ní delší volný úsek. A je vymalováno.

Anebo když z jedné strany vyjedou dva vlaky současně, vydají se každý na jinou kolej. A když potom z opačné strany vyjede třetí, jak to asi tak může dopadnout.

Pro začátek je potřeba udělat na trati mezi semafory zkřížení, aby vlak mohl přejet na opačnou kolej. Nejlépe mezi každými dvěma semafory. A je taky zbytečné dělat ty semafory tak hustě. Při dané hustotě provozu by stačilo klidně i po dvaceti políčkách.

Viz obrázek. Naznačená vzdálenost musí být minimálně taková, aby se tam vešel celý vlak. (Na druhé straně nádraží jsou také semafory, na obrázku nejsou vidět.)

Zapni si zobrazování rezervované trati (Advanced settings-interface-display options-show reserved track).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru