Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gothic 3 - tipy a triky

Určitě musíš dát body do zdraví a výdrže. Pokud nevíš jak, tak všechny dovednosti a vlastnosti kupuješ, buď od lidí, nebo od bohů. Od lidí tak, že najdeš toho správnýho člověka se správnýma dovednostma (v každým městě někoho najdeš), zdraví, výdrž a kouzla kupuješ od bohů a to tak, že najdeš jejich svatyni. Svatyně Innose je v Ardee (první město, kde začínáš), svatyni Beliara kousek před branami Cape Dun.

Každý "nákup" dovedností a vlastností stojí nejen dovednostní body, ale i peníze a to celkem dost.

Nějaký zlepšení vlastností (síla, výdrž) získáš za questy a nějaký sežráním vhodných rostlin. Když najdeš vhodnou rostlinu, v inventáři je u ní napsáno Síla +1 a když to sežereš, zvedne se ti trvale síla.

Jinak vývoj je na tobě, já dávám body do síly, abych mohl zlepšit šermířský dovednosti a do lovectví, střelba lukem je taky dobrá.
K tomu jsem vrazil trošičku do kovářství, abych mohl vyrábět nějaký zbraně, nabrousit si meče a něco jsem dal do alchymie, abych mohl vyrábět ohnivý šípy (naučí tě alychymista v Reddocku, ale ještě nemám na to recept, jen dovednost). Ohnivý šípy mají mnohem větší účinek. Taky můžu míchat lektvary zdraví.

Na kouzlení kašlu, jen jsem se naučil kouzlit světlo, občas se to hodí.

A zabíjej zvířata, jako jeleny, vlky a zajíce a ber z nich maso, když je opečeš nad ohněm, tak léčí 20% zdraví, což je dost, masa je všude hromada a ohňů taky.


Ještě k boji - když mám málo zdraví, snažím se utýct (zmáčknout Shift a běžíš sprintem), když jsu dost daleko, otevřu inventář, uzdravím se (hlavně maso :-)) a mezitím se doplní výdrž. Pak vytasím zbraň a otočím se zpět dorazit nepřítele.


Doufám, že máš od každýho města teleportační kámen.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny