Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová grafická karta nepodává výkon jako jiná slabší verze. Čímpak to je?

Pozeptal bych se rád na následujcí. V pc jsem původně měl grafickou kartu HD 4850 512MB/GDDR3 a ke vší spokojenosti jsem hrál hry jako Call Of Duty , Mafia 2 atd... v 1920x1080 rozlišení. Benchmark v tomto rozlišení u Mafie 2 byl ke 40 FPS.
Nyní jsem si pořídil jinou novou grafickou kartu geForce 460 1GB/GDDR5 a něco nemám v pořádku ? Sice pokud porovnám výkon vykázaný FulMark testem dává mi nová geForce skoro o polovinu lepší výkon FPS /75 FPS full screen 1920x1080/,než starší HD 4850, ovšem pokud pustím benchmark na Mafii 2, kde původni HD 4850 měla 40 FPS, nová geForce dává 30 FPS. Takhle tedy orientačně vásledky. Hlavně mě překvapilo, že když teď s novou kartou začnu hrát Call of Duty, jak naběhne střílečka, prvních 3-5 vteřin je obraz jak zpomalenej film než se to rozhoupe, aby se dalo vůbec hrát. Potom už to jde, ale často se jako zadrhne a zas běží dál. Jinak je vše Ok, obraz skvělej, žádný problém, ovladače mám samozdřejmě aktuální. Původní grafiku i novou živí zdroj Enermax 525 W. Mám tedy přepokládat, že zmíněné nečekané potíže jsou způsobeny nedostatkem proudu, když hraju hru ? Děkuji předem za nápovědu - chtěl bych si být jistý, že je to tím, dřív než si koupím silnější zdroj.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle bys měl spíše dát na pc.poradna.net, nejedná se primárně o herní problém. Zkusil bych (vím, p… poslední
L-Core 23.10.2010 05:45
L-Core

Tohle bys měl spíše dát na pc.poradna.net, nejedná se primárně o herní problém.

Zkusil bych (vím, pořádná otrava) přeinstalaci systému.

Pokud máš disk(y) rozumně rozdělen na více particií (C,D..), mohl bys udělat zálohu systémového disku (C) programem Acronis True Image, Norton Ghost nebo něčím podobným (pro následnou případnou obnovu) a nainstalovat čisté Windowsy, ovladače chipsetu, grafiky, zvukovky atd., aktualizovat Windowsy z windowsupdate, nainstalovat Mafii 2 a teď zkoušet.

Pokud máš všechno (hry, data) naplácané na céčku, tak tohle asi nepůjde.

Podobné martýrium mě čeká příští týden (zatím nemám čas), http://pc.poradna.net/q/view/552587-gtx-460-pri-za tizeni-se-restartuje-pc Taky čekám na definitivní rozřešení, kde je problém: grafika (zkoušeny 2, identické problémy), zdroj (Enermax infiniti 720W) či nalomený operační systém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru