Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mapa JS

Ahoj, chtěl bych si udělat mapu jak je v browser hře the-west ale pořád nemůžu příjít na řešení.
V první řádě nevim jak naklonit to pole o 45° a jestli je to v tabulce nebo v elementech.
Dále mě take nenenapadá pokut je to ta tabulka jak při posouvání načítá nová data.
To ta tabulka je vytvořená přes celou mapu a obrázky se načítají pří posouvání nebo ta tabulka se taky tvoří při posouvání?

Jinak řečeno když posouvám mapu třeba do leva tak se zvětčuje to pole nebo už je vytvořené celé komplětně?
Doufám že jste mě pochopili. Děkuji moc za rady.

Předmět Autor Datum
Něco takového je relativně složité naprogramovat, myslím si, že to využívá tento pohled - Isometric_…
marekdrtic 03.07.2010 19:10
marekdrtic
tak pokut jsem to pochopil tak si udělat obrázek o velikosti plochy a potom ho vyčtverečkovat pomoci…
Herm 03.07.2010 19:28
Herm
tak pokut jsem to pochopil tak si udělat obrázek o velikosti plochy a potom ho vyčtverečkovat pomoci…
marekdrtic 03.07.2010 19:37
marekdrtic
mno tak kdych chtěl skusit tu šilenost na ntou:)) tak musím vytvořit obrázek s map pozicemi větčí ne…
Herm 03.07.2010 19:52
Herm
Nějaký vektorový editor (napadá mě Corel, ale ten nemá každý, určitě se něco najde i zadara - třeba… poslední
marekdrtic 03.07.2010 20:11
marekdrtic
Mno chtěl jsem si udělat takovou mapu, zatim ješte přesně nevim k čemu ale už jen to že pochopim ten…
Herm 03.07.2010 19:37
Herm

Něco takového je relativně složité naprogramovat, myslím si, že to využívá tento pohled - Isometric_projection, používal se ve starých hrách pro "imitaci" 3D. Celou mapu to určitě najednou nenačítá, asi jsou v nějakých proměnných uloženy souřadnice toho místa a když se to pohne, tak nějaká funkce zahrabe někam do databáze a nahraje další políčka. Základní mapu (ty čtverečky) tedy tvoří kosočtverce o úhlu alfa=60° a beta=120°. Ty nejdou vytvořit jen tak v čistém HTML, spíše se nahraje přes hrací plochu obrázek, který bude takto vyčtverečkovaný a udělá se přes něj image-map. Já bych teda něco podobného udělal přes PHP, které by mi vyplivlo hotový obrázek či úseky obrázku (třeba 200x200px) - ty by se třeba pomocí absolutního pozicování posunuly na správné místo, aby souřadnice vyhovovaly a trošku to doplnil JS/AJAX, aby nebylo nutné pořád refreshovat stránku. Asi by to nebyla práce na jeden večer :-).
Můžu se zeptat, na co to potřebuješ? Možná by se tvůj problém dal vyřešit nějak jinak.

tak pokut jsem to pochopil tak si udělat obrázek o velikosti plochy a potom ho vyčtverečkovat pomoci image-mapu. A pomoci absolutního pozicování přesunou obrázek na souřadnici kde patří? Tam by byl zas problém při tom posouvání, protože ten obrázek by se musel posouvat s tím polem. To bych ho třeba vždycky jakmileho posunu o víc jak jednu souřadnici tak vrátit zpět na původní místo.

Ja nemyslel jako že je celá mapa vykreslena, myslel jsem že jen to pole se souřadnicemi je už kompletní. Protože jakmile bych posouvám mapu, tak by na jedné straně musely ubývat a na jedné přibývat.

tak pokut jsem to pochopil tak si udělat obrázek o velikosti plochy a potom ho vyčtverečkovat pomoci image-mapu

jo, spíše "vykosočtverečkovat". Pokud si to nechceš pořádně ztížit řádově, tak to udělej jednoduše - udělej si na stranách šipky a 1 klik = posunutí o jedno políčko vpravo (popř. ještě posunutí o celý jeden blok), jinak by už to byla asi šílenost na ntou :-). Ale pokusit se o to můžeš, pak sem postni výsledek.

Ja nemyslel jako že je celá mapa vykreslena, myslel jsem že jen to pole se souřadnicemi je už kompletní. Protože jakmile bych posouvám mapu, tak by na jedné straně musely ubývat a na jedné přibývat.

Ano, musí na jedné straně přibývat a na druhé ubývat. Musíš si udělat PHP skript, ve kterém budou zadané dvě proměnné - x a y souřadnice a např. přes GD knihovnu to vytvoří obrázek (ve kterém budou třeba ty obilný lány, jezera, lesy, města atd.) třeba o velikosti 200x200px a připravený imagemap se jimi "vydláždí". To musí javascript pořád hlídat a ukládat do proměnných, co je vydlážděno a co ne - jakmile něco nebude, tak musí "dodláždit" dalšími obrázky.

mno tak kdych chtěl skusit tu šilenost na ntou:)) tak musím vytvořit obrázek s map pozicemi větčí než je mapa, aby při posunu myší šel vidět ješte ten co je mimo mapu. A potom to navrátit.
Mimochodem v jakém programu by šlo co nejpřesněji narýsovat ty kosočtverce? Ve stejném úhlu a podobně:)

Nějaký vektorový editor (napadá mě Corel, ale ten nemá každý, určitě se něco najde i zadara - třeba free verze Cabri geometry, to je ale kanon na vrabce) by to měl určitě umět. Sestrojit úhel 60° není nic složitého - rovnoramenný trojúhelník neboli pravidelný 3-úhelník :-) a zbytek už v tom programu dorýsuješ snadno

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru