Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rozdávají hry, aby lidi nalákali na ten jejich epickej lončr. Prostě penetrovat trh.
Prasak 03.04.2019 22:12
Prasak
Na druhou stranu Steam konkurenci potřebuje jako sůl. Včerejší hodinový výpadek Steamu a nikde o tom…
Zajdaz 03.04.2019 23:08
Zajdaz
Coze??? Steam nema konkurenci??? A co je teda podle tebe GOG, Origin, Microsoft Store, UbiStore, Di…
RMX 04.04.2019 09:21
RMX
Záleží jak si představuješ konkurenci. Zřeba Origin, epic game store, battlenet nejsou konkurenti. K…
snco1301 04.04.2019 10:09
snco1301
Nemuzu za to, ze Diablo je jenom na Steamu, ale je spousta her, ktere jsou i jinde. Jinak EA (Origi…
RedMaX 04.04.2019 18:49
RedMaX
Chtěl jsem tím naznačit, že termín konkurence steamu zde nemá co dělat. Jinak mi epic nevadí, jen da…
snco1301 04.04.2019 19:44
snco1301
Na druhou stranu treba takovej Zaklinac 3 je na GOGu, Steamu, Originu i MS Store. Tudiz, ze by ty pl…
RedMaX 04.04.2019 23:12
RedMaX
Jasně každý má právo se rozhodnout a když něco vadí tak hodně tak to nekouppím. Někteří to ale už do… nový
snco1301 04.04.2019 23:25
snco1301
to jo, jenze nehrozi, ze by se dokazali vydavatele na necem domluvit. Review bombing byl myslim u M… poslední
RedMaX 04.04.2019 23:36
RedMaX

Na druhou stranu Steam konkurenci potřebuje jako sůl. Včerejší hodinový výpadek Steamu a nikde o tom ani čárka, jako že "Máme výpadek, pracujeme na tom." apod. Natož že by třeba dnes vydali nějaké vysvětlení či omluvu. Výhodné slevové akce omezené na pár hodin během výprodejů taky zrušili. Starší hry je lepší kupovat na GOGu díky tomu, že tam mají podporu pro současné OS... Tak už zbývá jen ta indie, které je ale na Steamu takové množství, že se v tom už těžko přehrabuje. :)

Coze??? Steam nema konkurenci???

A co je teda podle tebe GOG, Origin, Microsoft Store, UbiStore, Discord?

Konkurence je dost.

Muj nazor je, ze jsou mozne dva pristupy, jak ohrozit dominaci Steamu.
1. Delat to uplne jinak a presto dobre, to je podle me pripad GOGu. Hry bez zleho Denuva a pritom klient Galaxy je pomerne slusnej.
2. Delat to podobne jako Steam, ale lepe. No tuhle variantu nezvlada nikdo. UPlay je otresne, Origin je o neco horsi, MS Store je vyslovene spatny a EPIC launcher je naprosty nedodelek. Jestli tomto chce EPIC konkurovat Steamu a jeste meli kecy, jak rok Steam studovali a snazili se ho obslehnout, tak se jim to teda totalne nepovedlo, odpad na ntou.

Nemuzu za to, ze Diablo je jenom na Steamu, ale je spousta her, ktere jsou i jinde.

Jinak EA (Origin) si k sobe do obchodu nepusti zdaleka kazdeho, vybiraji si. UbiSoft (UPlay) maji podminky jeste tvrdsi. Dalo by se rici, ze nejmekci podminky ma Microsoft, ale i tam je peclivy schvalovaci proces a navic jeste dost technickych omezeni.
No a svete div se, tak i EPIC jiz dopredu oznamil, ze i oni si chteji vybirat a u nich v obchode zdaleka nepujde koupit vsechno.

Tudiz ano, mas pravdu, ze z tohoto pohledu nema Steam zadnou konkurenci a dokonce se nikdo ani nesnazi se tou konkurenci stat a to ani ten EPIC.

Starsi hry teda mimo Steam hledej na GOGu, ale je veci autoru, jestli to tam daji, GOG to neovlivni a Indie hry jsou krome GOGu i na Discordu.

Chtěl jsem tím naznačit, že termín konkurence steamu zde nemá co dělat. Jinak mi epic nevadí, jen další hráč na poli. Trochu mi vadilo přetáhnutí her těsně před vydáním. Přece si kupouješ produkt který má dáno že vyjde na steamu a pak to naposlední chvíli je jinak.

Jinak k tomu hejtu co se dnes nosí. Proč se nejhetuje i Origin, když ten exklizivky má taky, nebo battle.net ? Tady je prostě dvojí metr.

Na druhou stranu treba takovej Zaklinac 3 je na GOGu, Steamu, Originu i MS Store. Tudiz, ze by ty platformy nebyly vubec konkurencni se taky neda rict.

Ale Origin se hejtoval a hejtuje dodnes, jenze preci jen rozdil. EA si tam vydava vlastni hry, ktere pak nejsou nikde jinde nebo tam prodavaji i jine hry, ktere se ale jinde koupit daji. Rozhodne nikdy neplatilo, ze by "kradli" hry ze Steamu a pak je exkluzivne prodavali u sebe. To ze Epic zvolil extremne agresivni kampan pro zacatek provozu mu jiste prineslo nejake zakazniky, kteri si proste hru, ktera tam je, chteji za kazdou cenu koupit, ale take jim to prineslo nastvani lidi, kteri by treba slyseli na nejake ty hry zdarma nebo by zacali porovnavat ceny mezi Epicem a Steamem, ale protoze se lidem agresivita Epicu nelibila, tak proste tam nemaji ani ucet a platformu a hry tam exkluzivne vychazejici zcela ignoruji. Je to i muj pripad.

Jasně každý má právo se rozhodnout a když něco vadí tak hodně tak to nekouppím. Někteří to ale už dost přehánějí, review bombing je nesmyslný a hlavně nespravedlivý. Nejraději bych měl jeden launcher a tam mít více obchodů ea, ubi, epic, atd ale byla by to jedna aplikace se sdílenou knihovnou.

to jo, jenze nehrozi, ze by se dokazali vydavatele na necem domluvit.

Review bombing byl myslim u Metra opravneny, bych se zucastnil taky, ale nemam jeste Metro 33 nainstalovane, nehral jsem zatim. Myslim, ze to byla vzhledem k tomu podrazu a stazeni Metra za Steamu opravnena reakce. Nemyslim, ze by se to delo u nesouvisejicich her nebo u her, ktere nebyly pro Steam ohlaseny a nebyl proveden podraz na posledni chvili. To by pak samozrejme smysl nedavalo.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru