Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Minimal (česká indie hra na Steamu)

Před pár dny vyšla na Steamu pěkná logická hra, Minimal, 448550

Za těch 110 korun (je teď v 20% slevě) zaručuje spoustu hodin zábavy. Zábavu pro ty, kteří mají rádi logické hry, kterým se chce cvičit mozek. Pro ty opačně zaměřené ("…běží, střílí, nepřemýšlí…") naopak může hra být docela frustrující.

Obsahuje 250 úrovní, které jsou postupně těžší a těžší, přibývají herní mechanismy. Zrcadlení, před chvíli jsem narazil na další barvu. Hra není lineární, v případě nějakého záseku se dá pokračovat jinými puzzly.

Za nějakých 7 hodin (nijak usilovného hraní, vč. odbíhání pryč) jsem se dostal za první stovku. Trvá mi to déle, protože jednotlivé úrovně opakuji kvůli psaní kompletního návodu, řešení na minimální počet tahů.

Hra je velmi příjemně podkreslena "ambientními" zvuky. Neobsahuje žádný příběh, ale to u "skládaček" asi nikdo nečeká.

Cítím, že tahle věc by se báječně hodila provozovat na dotykových zařízeních.
A nebyl by špatný level editor a sdílení vytvořených úrovní třeba prostřednictvím Workshopu.

-----
Ano, možná máte dojem, že je to tak trochu reklama. Máte pravdu, je. Hra vyšla bez jakéhokoliv povšimnutí českými herními e-magazíny, kdybych ji náhodou nezahlédl u sebe ve Steam klientovi (byla mi nabídnuta, "protože jsem hrál The Witness a Quell"), tak o ní také vůbec netuším. Tak alespoň tohle je taková malá podpora českému autorovi hry.

Zdroj: Steam
Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné komentáře.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru