Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem GTA V oficiálně

Proto jsem o tom jízdním modelu psal. Na GTA4 jsem se hodně těšil, ale jízda v autě pro mě byla naprostým utrpením. Jistě, kdo řídí levou WSAD a pravou koriguje pohled myší, tomu to třeba nevadí. Já řídím dvěma rukama (AY + ,.), myš při ježdění nepoužívám a zpoždění pohledu při odbočování (kamera za autem) bez korekce myší je otřesné - nehratelné, nevidím, kam vlastně jedu. Zkusil jsem pár prvních misí a trochu ježdění, ale nepoddalo se to. WSAD se učit nemíním, nepoužívám to ani při chůzi.

Nakonec šlo GTA4 z disku a už jsem se k němu nevrátil (zkoušel jsem i jakési přenastavení parametrů vozidla, kdy se kamera "za volantem" parametricky přesunula za a nad vozidlo, ale díky jiné fyzice téhle kamery byl obraz při jízdě velmi neklidný, celá obrazovka se třepala při každém škobrtnutí vozidla). Kvůli pitomému omezení bindování tlačítek myši jsem navíc musel při hraní používat scripty, které přemapování podle mého gusta umožnily (později v nějakém patchi tuto restrikci zrušili; to už jsem ale hru na disku neměl). Hru jsem dal synovci, ten ji po pár měsících donesl zpět, že ho to nebaví (navíc má slabý PC) a že ho neustále zlobil R* Social Club (tenhle nesmysl prý snad už taky není povinný). Smutné je, že i steamácká verze vyžaduje účet na GfWL; otřesnější službu aby člověk dlouho hledal…

Kdyby GTA4 mělo jízdní model z 3/VC/SA, nenechal bych asi na tuhle hru dopustit. Ale tohle je pro mě nehratelné. Mám obavu, že GTA5 na tom bude stejně jako čtyřka.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality