Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem CS: GO Tato hra nie je pre starych

Dám ti nějaký základní rady, hlavně se zas nevztekej. Video jsem jen proskákal.

Nauč se mířit

CS:GO, ať chceš, nebo nechceš, je v low elu (dejme tomu po DMG) jenom o mechanice. Zkrátka čím líp budeš chodit, mířit, střílet, házet, tím lepší budeš. Stáhni si nějakou trénovací mapu a uč se. Musíš mozek naučit hejbat s myší přesně na milimetr, jak jednou budeš dobrej v CS:GO, budeš dobrej v každý střílečce. Zapni si raw input, vypni akcelerace a hovadiny a najdi ideální sensitivity na myš, na to jsou custom mapy, který ti to odladí tak, aby se ti s rukou mávalo přesně.
Budeš si pravděpodobně muset snížit rychlost myši a to o hodně, abys něco trefil, já na podložce Razer Goliathus (44,4cm) měl sens, že otočka o 180° vycházela na celou délku podložky. To ti ze začátku příjemný nebude a taky to tak hrát nemusíš, já takhle hrál stabilně na GE.
Svalová paměť je (skoro) všechno. Aspoň v CS.

Nauč se střílet

eMko a AKčko jsou základy. Miř na hlavu, střílej po jednom náboji, maximálně v krátkejch dávkách.
Sem tam se stane, že musíš sprayovat, třeba když ti rushnou site. Spray control je velká část CSka. Nesprayuj, protože panikaříš.
Nenabíjej furt. Dělá to kravál a během nabíjení neuděláš nic. Pokud máš půl zásobníku, není důvod nabíjet, pokud nejsi fakt v bezpečí.

Nauč se chodit

První věc je chození kolem rohů. Choď bez W, jen A a D (kolem těch rohů, ne všude, nejsi krab). Pokud něco neměnili, zbraň střílí na crosshair jenom, když stojíš. Když jdeš přes D a ťukneš po A, zastavíš okamžitě na místě a můžeš střílet tam, kam míříš. Když vykukuješ, nedrž shift, ať jsi tam rychleji a máš nějakej moment překvapení.
Neskač kolem rohů, to jsem tě viděl dělat několikrát a to jsem na to video čuměl asi minutu. Za prvé děláš kravál, za druhý netrefíš nic.
Všude, kde chodíš, miř do úrovně hlavy, ne na zem. V celý hře není jedinej moment, kdy by dávalo smysl mířit jinam, než do úrovně hlavy.
Přestaň se všude plazit a běhej normálně. Běhat s nožem je žádoucí skrz rychlost, když máš ale sebemenší podezření, že je někdo blízko, choď se zbraní.

Nauč se hrát granáty

Smoke a fire jsou nejlepší granáty ve hře. Nauč se kam je házet a kdy je tam házet.

Dropuj zbraně
Když máš dost peněz a někdo má hovno, kup dvě levnější zbraně a jednu mu dej (první se ale podívej, jestli to není nějaké lópák).

Tohle jsou ty nejzákladnější věci CSka, od tohoto se odvíjí všechno pokročilejší.
V závěru to je to ale opravdu o tom stáhnout si custom mapu, kde se naučíš mířit a trávit tam nějakej čas každej den. Jestli se ti tohle dělat nechce (mě by se už rozhodně nechtělo), zkus nějakou jinou hru, která je víc o strategii než o mechanice.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články