Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Streamujeme z konzole Xbox "bez" Windows 10

Jistě každý uživatel konzole Xbox ví, že pro Windows 10 existuje aplikace Xbox, která umožňuje připojit se k Vaší konzoli a streamovat hru v reálném čase do PC. Tento článek popisuje, jak lze využívat stream z Xboxu bez nativních Windows 10, tedy na starších verzích Windows, případně Linuxu nebo MacOS. Zdarma a vlastně i legálně...:-)

Jak to funguje?

Když jsem v titulku psal, že budeme streamovat bez Windows 10, nebyla to tak úplně pravda. Použijeme totiž virtuální počítač s předinstalovanými Windows 10, který MS nabízí zdarma na 90 dní. Někdo by mohl namítat, že virtuální počítač se na hraní her nehodí kvůli výkonu a problematické podpoře 3D grafiky. Mějte však na paměti, že grafiku hry v našem případě počítá konzole Xbox. Virtuální počítač použijeme pouze jako prostředek pro zobrazení streamu a obsluhy připojeného gamepadu. Tyto dva úkoly hravě zvládne i virtuální stroj.

Jdeme na to…

Přejděte na https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/tools/vms/ a stáhněte si obraz s Win10 pro svůj oblíbený virtuální stroj (článek popisuje postup pro VirtualBox).

Stáhněte si VirtualBox z https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads a nainstalujte jej.

Stáhněte a nainstalujte si také VirtualBox Extension Pack, který naučí VirtualBox mimo jiné také podpoře USB 2.0 a 3.0.

Rozbalte stažený obraz a ve VirtualBoxu přes volbu Soubor -> Importovat applianci naimportuje obraz.

Konfigurace virtuálního počítače

Klikněte pravým tlačítkem na právě vytvořený počítač a zvolte Nastavení.

V oddílu Systém na kartě Základní deska přidělte alespoň 4096 MB RAM, na kartě Procesor přidělte dvě CPU.
[] []

Přejděte na oddíl Obrazovka. Zde nastavte video paměť na maximální hodnotu 128MB. Na kartě Vzdálená obrazovka můžete odškrtnout volbu Povolit server.
[]

V oddílu Úložiště přidejte přes ikonku CD novou optickou mechaniku.
[]

Přejděte až do oddílu USB. Vyberte možnost Povolit USB ovladač a USB 3.0 řadič. Připojte Xbox gamepad přes kabel PC. V sekci filtrů přidejte filtr (pomocí ikonky USB s +) USB zařízení pro tento ovladač, asi se bude jmenovat Microsoft Controller.
[]

Kliknutím na tlačítko Ok uložte nastavení. Jiná nastavení by nemělo být třeba měnit.

První spuštění

Spusťte virtuální počítač. Přihlaste k účtu IEUser (heslo: Passw0rd!). V horním menu VirtualBoxu vyberte Zařízení a Vložit obraz CD s přídavky pro hosta. Nainstalujte přídavky pro hosta.

Ve Windows 10 spusťte aplikaci Xbox. Přihlaste se do svého Xbox live účtu. Druhá ikonka vlevo odspodu vás přesune na kartu Connect to your Xbox One. Klikněte na Add a device. Zadejte IP adresu konzole ve vaší síti.
[]

Pak už jen klikem na Stream spustíte streaminga měl by už fungovat i připojený gamepad.
[]

Závěrem

Ukázali jsme si, že virtuální počítač je dostatečný pro spuštění streamu her z konzole Xbox. Hladký průběh streamu bude spíš závislý na kvalitě vaší domácí sítě. Pro plynulý běh streamu v nejvyšší kvalitě doporučuji připojení všech zainteresovaných zařízení (Xbox, PC s virtuálním počítačem) přes kabelové připojení. Jedinou nevýhodu vídím v tom, že po 90 dnech si budete muset celý tento postup zopakovat, ale dá se s tím žít...:-)

Komentář k článku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články