Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem STEAM - ako sa z trpaslíka stal obor

Pěkné shrnutí.

Přidám pár bodů, postřehů a upřesnění:
- mezi velké slevové akce patří i začátek letních prázdnin.
- při akcích se vyplatí sledovat okamžiky, kdy se mění denní nabídka (případně flashsales). Občas jim něco nevyjde a sleva je větší, než plánovali, např. http://hry.poradna.net/q/view/51284-sleeping-dogs- za-4-49 :-)
- klíče k steamáckým hrám se dají sehnat i jinde, třeba v rámci Humble Bundle (bývá to ve Zprávičkách); stačí zaplatit alespoň jeden dolar. Nebo na jiných velkých digitálních portálech (GameFly). Je třeba si ale dávat pozor, klíče k hrám dnes prodává kde kdo. Důrazně varuji před nákupem klíčů, určených pro jiné regiony (Rusko); výsledek může být zablokování účtu.
- odvrácenou stranou je politika některých vydavatelů, kteří hru sice distribuují (i s češtinou) přes Steam, ale přímý prodej na něm není možný (myslím legální, čachry s proxy tohle nesplňují), například RAGE či Skyrim. Pak můžeme akorát skřípat zuby, jako teď v případě RAGE za 3,5 libry. (stovku).
- o překlad Steamu i her Valve se stará skupina Steam Translation - Czech, zapojit se může po "přijímacích zkouškách" kdokoliv.
(třeba si ještě na něco vzpomenu)

Suma sumárum (z mého pohledu): neznám lepší způsob distribuce a nakupování her (nemusím nikam daleko jezdit či platit stovku za poštovné, ne všichni bydlí v Praze, Brně apod.) Na rozdíl od Originu se ptá, zda může při občasných průzkumech proskenovat počítač uživatele a odeslat výsledek do svých statistik. Nestojím o CD/DVD krabičky, zanesené prachem, a o problém, kam s nimi. Nebojím se, že by najednou řekli "končíme, máte smůlu". Teď o Vánocích jsem načal třetí stovku her, kterou na Steamu mám.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články