Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Cloud gaming - seznamte se na vlastní kůži

Gaikai se mi jeví jako lepší. Žádná instalace klienta, žádná registrace, jen klikneš a hraješ, je i dostupnější. Navíc, co to teď roztáčí s nVidií, kde v serverovnách bude "bít" Kepler, to bude maso - s tím už se dá pracovat, takže tvůj argument, že je "offline" verze graficky hezčí, neberu (pomíjím dodatek v závorce).

S tím, že se hry nebudou moci klientem upravovat, máš pravdu. S ofiko DLC nebude problém, ale vlastní módy apod., to už ano. Avšak eliminuje se možnost cheatování. Ve hrách nebude čeština? Ale jdi. Nejsme početným národem a náš jazyk není zdaleka mezinárodním. Osobně jsem zastáncem toho, že cizí řeč podporuje ve hře alespoň pasivně (když už ne aktivně ve škole) osvojení u hráče. Já jsem vyrůstal na hrách 90.let. Kolik bylo kvalitních her s českou lokalizací? Neuvažujeme-li české hry, tak každá hra byla převážně v angličtině a musím konstatovat, že mi tento fakt hodně pomohl při zdokonalování angličtiny. Kdyby s tebou hry komunikovaly sanskrtem nebo esperantem, tak by bylo řešení jednoznačné, ale zkrátka nevidím nic špatného na tom, že jsou dnes hry v angličtině, nejlukrativnějším a nejrozšířenějším mezinárodním jazyku. Nebo ty jsi snad hrál Metro2033 v češtině? (kdo to nehrál v ruštině, ať se raději neozývá)

Dále si myslím, že to má i ekonomický a sociální důsledek. Ekonomický proto, že i prostý uživatel si dokáže snadnou úvahou spočítat, že i Crysis, GTA 4 či jiné AAA tituly rozjede na PC za 5 tisíc (Celeron Sandy Bridge s grafickým jádrem za ~litr)/ herní krabičce na plné detaily ve vysokém rozlišení, a není nutno, aby se vybavoval herním PC za 20+ tisíc. Předpokládáno je samozřejmě rychlé internetové připojení (které tak jako tak k online hraní potřebuješ) a platba max. pár stovek za měsíční využívání. A to se stále vyplatí! Navíc nemusí platit X-krát větší spotřebu elektřiny.

Do jaké míry to může či nemůže ovlivnit warez, se dá jen spekulovat.

Jak jsem uvedl v článku, až se zlepší úroveň internetového připojení v naších luzích a hájích, tak už nic nebude bránit tomu, aby se cloud gaming dostal na přední pozice v online hraní.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články