Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mass Effect 3, EA Origin a tak..

V souvislosti s ohlášením, že třetí Mass Effect bude vyžadovat Origin a nebude na Steamu, se opět rozpoutaly vášně ohledně tohoto "prý NEspywaru".

Tohle je ještě učesáno, že to vypadá se střípěním zubů ještě jakž-takž přijatelně (z Licenční smlouvy):

Společnost EA si uvědomuje, že je pro vás důležité vědět, jakým způsobem se shromažďují, používají a sdílí informace o vaší osobě, a oceňujeme vaši důvěru v to, že tyto činnosti provedeme pečlivě a rozumně. Údaje o našich zákaznících jsou důležitou součástí našeho podnikání, a společnost EA by proto nikdy a nikomu neprodala žádné informace, které umožňují osobní identifikaci, a v počítačích uživatelů by nikdy nepoužívala ani neinstalovala spyware. Bez vašeho svolení nesdílíme my ani agenti jednající našim jménem žádné informace, které umožňují osobní identifikaci, s výjimkou ojedinělých případů, kdy je poskytnutí takových údajů vyžadováno zákonem nebo slouží k prosazení zákonných práv společnosti EA.

Kromě údajů, které společnosti EA poskytnete přímo, shromažďuje společnost EA informace, které neumožňují osobní identifikaci (nebo jsou anonymní), za účelem zlepšování našich produktů a služeb, jejich poskytování vaší osobě, zlepšování dostupnosti aktualizací softwaru, dynamicky poskytovaného obsahu, podpory produktu a komunikace s vámi. Informace, které neumožňují osobní identifikaci a jež shromažďuje společnost EA, jsou technického rázu, které identifikují počítač (včetně IP adresy) a operační systém. Dále jsou to údaje o míře používání aplikace (včetně, nikoliv však výhradně, údajů o úspěšné instalaci a/nebo odebrání), softwaru, používání softwaru a hardwarových perifériích. Jak je uvedeno výše, tyto informace se shromažďují pravidelně pro účely jako např. zlepšení našich produktů a služeb, odstraňování závad a další zlepšení vašich zážitků.

Vyhrabal jsem ale i tohle (privacy-policy) a zdá se mi, že přijatelné meze "pro potřeby vylepšování našich produktů" jsou poněkud překročeny:

EA also uses its own proprietary analytic metrics tool and other third party analytics technologies to collect non-personal information when you use our online products and services and/or play our games on your PC, game system and/or mobile device. These tools and technologies use server log files, web beacons, cookies, tracking pixels and other technologies to collect and analyze certain types of information, including cookies, IP addresses (including for purposes of determining your approximate geographic location), mobile or other hardware device ID or other device identifiers, browser types, browser language, information passed from your browser (if any), referring and exit pages, and URLs, platform type, the number of clicks, information about your media, peripheral hardware, software and/or applications installed on your machine and/or device, domain names and types, landing pages, pages viewed and the order of those pages, the date and amount of time spent on particular pages, other Internet and website usage information, game state and the date and time of activity on our websites or games, information about how your game is used, including game metrics and statistics, feature usage and purchase history, as well as unique hardware identifiers such as MAC Address, mobile unique device ID (if applicable) and other similar information.

Nu což, není povinnost ME3 kupovat. Doma mám krabicovku ME1 a steamovku ME2 a ještě jsem se k tomu (vyjma instalace, nastavení a pár minut hraní) nedostal.

Předmět Autor Datum
ono beztak na pochopenie 3 by si si mal 1 a 2 prejst kedze je to trilogia, takze nie je kam sa ponah…
Michal2 17.01.2012 09:57
Michal2
No nevím. Že by si Steam automaticky vytahoval historii browseru "pages viewed and the order of thos…
L-Core 17.01.2012 11:02
L-Core
Google ta tiez neustale pri kazdom vyhladavani spehuje a nemas mu to ako zakazat, Origin si aspon ne… poslední
Michal2 17.01.2012 11:37
Michal2

ono beztak na pochopenie 3 by si si mal 1 a 2 prejst kedze je to trilogia, takze nie je kam sa ponahlat.A mimochodom - to, co EA popisuje v druhej casti, robia ine firmy jaksi automaticky, len o tom akurat nehovoria, takze takto by si si za chvilu nenainstaloval ziadnu hru.

No nevím. Že by si Steam automaticky vytahoval historii browseru "pages viewed and the order of those pages, the date and amount of time spent on particular pages" a instalaci veškerého softwaru "software and/or applications installed on your machine and/or device" aniž bych tomu nemohl nijak zabránit, to se mi moc nezdá.

Samozřejmě, že warez verze opět tyto vymoženosti mít nebude. Bitý (špiclovaný) bude zase jen poctivec :-|.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru